Hebt u al bekeken hoeveel pensioen u straks krijgt?

Digitale nieuwsbrief april 2020

In de afgelopen periode hebben we het online aanbod voor onze deelnemers verbeterd en uitgebreid. Daarover hebben we u al eerder per e-mail geïnformeerd. We zetten graag nog een keer voor u op een rij welke mogelijkheden er zijn.

  • Mijn Pensioencijfers: voor uw pensioenadministratie
  • Pensioenschets: om inzicht te krijgen in uw pensioen
  • Pensioenplanner: wat zijn de financiële gevolgen van de keuzes die u kunt maken rond uw pensioen

Mijn Pensioencijfers: voor uw pensioenadministratie

In Mijn Pensioencijfers kunt u uw pensioen checken en zelf administratieve wijzigingen doorvoeren. Daarbij kunt u denken aan het wijzigen van een correspondentieadres of het doorgeven van uw e-mailadres. Maar bij voorbeeld ook het aanvragen van uw pensioen. U logt in met uw DigiD en ziet dan in één oogopslag hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij ons fonds. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden

Krijg inzicht in uw pensioen met de Pensioenschets

Hoe ziet uw huishoudboekje er straks uit als u met pensioen bent? U kunt het nu gemakkelijk checken met de Pensioenschets. De Pensioenschets werkt eenvoudig. Via richtbedragen ziet u wat u nu uitgeeft aan bijvoorbeeld boodschappen, eten en vaste lasten. Als u wilt, kunt u de bedragen zelf aanpassen, zodat ze beter passen bij uw situatie. Daarna ziet u of u deze stijl van leven straks kunt houden als u met pensioen gaat. Maar ook hoe u daar zelf invloed op hebt. U vindt de Pensioenschets aan de linkerkant in het menu als u inlogt op Mijn Pensioencijfers

Weet wat u kunt kiezen met de Pensioenplanner

U hebt het een en ander te kiezen als u met pensioen gaat. Dat wist u misschien al. U kunt uw pensioen helemaal op maat maken, zodat het past bij uw situatie. Hebt u daar al eens over nagedacht? Wilt u misschien eerder met pensioen, of straks eerst een periode meer en daarna minder pensioen? Dat kan allemaal. Meer informatie over uw keuzemogelijkheden staat natuurlijk op onze website. Maar nu kunt u ook zien wat de financiële gevolgen zijn van de keuzes die u kunt maken. Dat kan met de pensioenplanner. De pensioenplanner is een soort rekenmachine waar alle voorwaarden van ons pensioenreglement in staan. Omdat de planner met uw persoonlijke pensioencijfers rekent, kunt u meteen zien wat bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan betekent voor uw portemonnee. U vindt de Pensioenplanner net als de Pensioenschets aan de linkerkant in het menu als u inlogt op Mijn Pensioencijfers. Let op: de pensioenplanner voor de beschikbare premieregeling is naar verwachting beschikbaar vanaf eind deze maand.

Hebt u hulp nodig?

Hebt u hulp nodig bij het inloggen, of hebt u vragen naar aanleiding van wat u in Mijn Pensioencijfers, in de Pensioenschets of in de Pensioenplanner ziet? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.