Feiten en opinie.

Belanghebbendenorgaan Kring Unisys zoekt leden

Wilt u meedenken over uw pensioen? De Nationale APF is op zoek naar twee leden voor het belanghebbendenorgaan Kring Unisys namens de pensioengerechtigden.

Alle kringen hebben een eigen belanghebbendenorgaan. Het bestuur legt verantwoording af over de uitvoering van de taken en de uitoefening van de bevoegdheden aan dit belanghebbendenorgaan. Daarnaast heeft het belanghebbendenorgaan wettelijke advies- en goedkeuringsrechten.

Het bestuur ziet het belanghebbendenorgaan als een van de succesfactoren van een APF. Een goede, werkbare, kritische maar constructieve verhouding tussen het belanghebbendenorgaan en bestuur versterkt het vertrouwen in het fonds en het belang ervan voor de deelnemers.

Eisen en procedure

Als u lid wilt worden van het belanghebbendenorgaan, moet u aan een aantal eisen voldoen. Natuurlijk hebt u bijzondere interesse in pensioen. De andere eisen staan beschreven in het functieprofiel. De zittingstermijn voor de vacatures is vier jaar. De verkiezingscommissie beoordeelt de geschiktheid van de kandidaten. Als er meer dan twee geschikte kandidaten zijn worden er verkiezingen georganiseerd. U wordt pas benoemd als onze toezichthouder, De Nederlandsche Bank, uw voordracht heeft goedgekeurd.

De pensioengerechtigden van Kring Unisys ontvangen een brief met meer informatie over de kandidaatstelling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden van het belanghebbendenorgaan kunt u terecht bij de leden van het huidige belanghebbendenorgaan of op de website.