Feiten en opinie.

Pensioengerechtigden van McCain: vacature in het Belanghebbendenorgaan

De Nationale APF is op zoek naar een lid van het Belanghebbendenorgaan van kring McCain namens de pensioengerechtigden. Dit is de kring van voormalig Pensioenfonds McCain. Bent u pensioengerechtigde in de kring McCain en bent u geïnteresseerd in deze functie? Stel uzelf dan kandidaat!

Over de Nationale APF en het Belanghebbendenorgaan

Stichting De Nationale Algemeen Pensioenfonds is een algemeen pensioenfonds. Het fonds verzorgt de uitvoering van de (voormalige) pensioenregelingen van verschillende ondernemingen.

De Nationale APF kent meerdere collectiviteitkringen. Per kring is er sprake van een afgescheiden vermogen. McCain heeft een eigen kring binnen het APF. Elke kring kent ook een eigen Belanghebbendenorgaan. Het bestuur legt verantwoording af over de uitvoering van de taken en de uitoefening van de bevoegdheden aan dit Belanghebbendenorgaan. Daarnaast heeft het Belanghebbendenorgaan op enkele beleidsterreinen wettelijke advies- en goedkeuringsrechten.

Samenstelling

Het Belanghebbendenorgaan wordt samengesteld uit vertegenwoordigers namens de verschillende belanghebbenden. Het Belanghebbendenorgaan van de kring McCain bestaat uit zes leden: drie namens de werkgever, twee namens de deelnemers en één namens de pensioengerechtigden.

Bent u geïnteresseerd?

Als u lid wilt worden van het Belanghebbendenorgaan, moet u aan een aantal eisen voldoen. Die staan beschreven in het functieprofiel. Wilt u zich kandidaat stellen? Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar:

De Nationale APF
T.a.v. Matthijs Swarts
Postbus 4471
6401 CZ Heerlen

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 23 februari a.s.

Procedure

In het functieprofiel is vastgelegd dat een kandidaat al vóór de benoeming moet voldoen aan een aantal geschiktheidseisen. De verkiezingscommissie beoordeelt de kandidaten. Als er meerdere geschikte kandidaten zijn, worden verkiezingen gehouden. U wordt benoemd als uw voordracht ook door De Nederlandsche Bank is goedgekeurd.

Meer weten?

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Matthijs Swarts (bestuurssecretaris), door te mailen naar matthijs.swarts@denationaleapf.nl.