Feiten en opinie.

Vakantiegeld en pensioen: zo zit dat

Veel mensen zijn gewend om jaarlijks in mei of juni het vakantiegeld in één keer uitbetaald te krijgen. Als u nog werkt, zorgt uw werkgever daarvoor. Als u AOW-pensioen krijgt van de overheid ontvangt u ieder jaar in mei uw vakantiegeld van de AOW.

Bij ons fonds is dat anders geregeld. Daarom ontvangt ons fonds elk jaar in deze periode geregeld de vraag van (nieuwe) gepensioneerden: waar blijft mijn vakantiegeld?

Elke maand een stukje

Het zit zo: u ontvangt elke maand een pensioenuitkering van ons fonds. In dit bedrag is uw vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvangt u elke maand een deel (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in uw pensioenuitkering.
Dit geldt ook voor andere uitkeringen, zoals een dertiende maand. Ontving u tijdens uw werk een vaste extra uitkering waarover pensioenpremie werd afgedragen? Dan hebt u daarover pensioen opgebouwd. Dit is onderdeel van het pensioen dat u elke maand van ons ontvangt.

Betaaldata in 2018

Wilt u weten wanneer u pensioen van ons fonds krijgt? Bekijk de betaaldata op deze website. De betaaldata voor het AOW-pensioen vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Hoeveel pensioen hebt u bij ons fonds?

Log in op de beveiligde omgeving is voor een overzicht van uw pensioen bij ons fonds. In januari sturen wij gepensioneerden een jaaropgave met een overzicht van het uitgekeerde pensioen in het afgelopen jaar.

Hebt u vragen? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.