Feiten en opinie.

Besluit over verhoging pensioenen

Het besluit over de verhoging van de pensioenen is genomen. Uw pensioen wordt niet verhoogd per 1 januari 2021. Geldt voor u de overgangsregeling? Dan hebt u een onvoorwaardelijke indexatie. Dat betekent dat uw pensioen wél verhoogd wordt.

Elk jaar een besluit

Elk jaar probeert ons fonds de pensioenen te verhogen. Dat noemen we ook wel toeslagverlening of indexatie. De verhoging zorgt ervoor dat het pensioen (voor een deel) meegroeit met de prijsstijgingen.

Alleen als er genoeg geld is

De verhoging is afhankelijk van de financiële positie van de kring waarin uw pensioen is ondergebracht (kring AFM). Wij verhogen de pensioenen alleen als er genoeg reserves zijn en de financiële positie dus goed genoeg is. Daarbij moet het bestuur rekening houden met de wettelijke regels. Daarin staat onder meer dat de verhoging toekomstbestendig moet zijn.

Pensioen overgangsregeling AFM

Was u op 31-12-2015 in dienst en op 1 januari 2021 nog steeds werkzaam bij de AFM? Dan geldt voor u de overgangsregeling en hebt u recht op een onvoorwaardelijke indexatie. Het besluit om uw pensioen te verhogen hangt dan niet af van onze financiële positie. Als de lonen bij AFM zijn gestegen, wordt uw pensioen ook verhoogd met hetzelfde percentage, met een maximum van 1,5%.