Feiten en opinie.

Wilmar Langerak en Boudewijn Duindam winnen verkiezingen belanghebbendenorgaan Kring K

In november konden alle deelnemers van Kring K (AFM) hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van het belanghebbendenorgaan. Door het vertrek van twee leden namens de werknemers was er was plek voor twee nieuwe leden in het belanghebbendenorgaan. De Nationale APF bedankt iedereen die gestemd heeft en alle mensen die zich kandidaat hebben gesteld.

Van de vier kandidaten die zich hadden aangemeld voor de verkiezingen, waren Wilmar Langerak en Boudewijn Duindam het populairst met respectievelijk 133 en 105 van de in totaal 412 stemmen. De heer Langerak en de heer Duindam zijn op 22 december, onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank, benoemd in de vergadering van het belanghebbendenorgaan.

Over de nieuwe leden van het belanghebbendenorgaan

Wilmar Langerak:

We staan aan de vooravond van de meest impactvolle gebeurtenis voor ons pensioen ooit: het nieuwe pensioenakkoord. Om dit in goede banen te leiden is een sterke vertegenwoordiging van de deelnemers/werknemers nodig in het belanghebbendenorgaan. Pensioen staat mij na aan het hart en ik beschik over uitgebreide kennis en ervaring op dit specialistische terrein. Vraag mij er dus gerust naar.

Boudewijn Duindam:

Ondanks het feit dat ik nog lang niet met pensioen ga heeft pensioen mijn grote interesse. Pensioen is uitgesteld loon, geld voor je partner bij overlijden, interessant, actueel en nog veel meer. Een goed pensioen(fonds) is belangrijk voor jong en oud. Kortom een erg belangrijke arbeidsvoorwaarden voor iedereen. Daarom wil ik graag een bijdrage leveren aan ons AFM pensioenfonds.

Over het belanghebbendenorgaan

Een belanghebbendenorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van de werkgever, werknemers, en gepensioneerden. Zij beslissen mee over wijzigingen in ons pensioen. Ook geven zij (on)gevraagd advies aan het bestuur van De Nationale APF. Het bestuur van De Nationale APF bestaat uit bestuurders die geen directe band met de AFM hebben, vandaar dat het belanghebbendenorgaan uit een vertegenwoordiging bestaat van de werkgever, werknemers en gepensioneerden. Meer informatie over het belanghebbendenorgaan vindt u hier.