Persoonlijk en toekomstgericht.

De Nationale APF. Wij brengen het samen.

Pensioeninzicht voor iedereen

Pensioen is een onderwerp waar u misschien niet dagelijks over nadenkt. Toch geldt: hoe beter u inzicht heeft in uw pensioen, hoe meer u de touwtjes in handen heeft voor later. Onze Mijn Pensioentoekomst app helpt u aan een financieel overzicht zodat u bewust pensioenbeslissingen kunt nemen.

Over Mijn Pensioentoekomst app

Met de Mijn Pensioentoekomst app ziet u in één oogopslag in netto bedragen of u voldoende pensioen opbouwt. Maar belangrijker nog wat u nu kunt doen bij een eventueel tekort. De app geeft informatie, inzicht in uw persoonlijke financiële situatie en acties om het inkomen voor later bij te stellen. Hierdoor kunt u pensioenbeslissingen met vertrouwen nemen en bewust een stukje nu meenemen naar later. De app is er voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar pensioen!

Wat kunt u doen met de Mijn Pensioentoekomst app?

Met de Mijn Pensioentoekomst app:

 • Ziet u al uw pensioenregelingen, AOW en wat u zelf opzij heeft gezet voor later in één overzicht.
 • Ziet u in één oogopslag of er later een tekort is of u voldoende heeft.
 • Het pensioen van uw partner neemt de app mee in de berekeningen. U voegt dit eenvoudig toe.
 • Blijkt uit de berekeningen in de app dat een mogelijk tekort ontstaat op pensioendatum? Dan draagt de app manieren aan om het tekort op te lossen.
 • Worden alle bedragen in netto bedragen getoond.
 • Is optimale dataveiligheid gegarandeerd.

Hoe werkt de Mijn Pensioentoekomst app?

Zo voegt u uw financiële gegevens aan de app toe:

 • Ga met uw smartphone naar de App Store of naar de Google Playstore en download de Mijn Pensioentoekomst app op uw telefoon of tablet.
 • Na het opstarten van de app kiest u een beveiligingscode en daarna kunt u direct aan de slag.
 • Voor een compleet overzicht is het belangrijk dat u ook andere pensioenen (bijvoorbeeld via vorige werkgevers) toevoegt in de app. Kijk hiervoor op mijnpensioenoverzicht.nl (inloggen met DigiD) of pak uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) er bij.
 • Om het plaatje compleet te maken, beantwoordt u een aantal vragen door op het vak ‘Keuzes voor later’ te drukken.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom heeft De Nationale APF een pensioen app?

  Pensioen is een onderwerp waar u misschien niet dagelijks over nadenkt. Met de Mijn Pensioentoekomst app van De Nationale APF krijgt u de mogelijkheid om nu iets aan uw inkomen voor later te doen. Benieuwd naar het effect van langer doorwerken, meer werken of meer sparen op uw pensioen? U ontdekt het met de Mijn Pensioentoekomst app.

 • Voor wie is de Mijn Pensioentoekomst app bedoeld?

  De Mijn Pensioentoekomst app is voor u geschikt als u bewust wilt nadenken over uw inkomen voor later. Hoe beter u inzicht heeft in uw pensioen, hoe meer u de touwtjes in handen heeft. Om de app te kunnen gebruiken hoeft u geen pensioenregeling bij De Nationale APF te hebben.

 • Waarom maakt De Nationale APF de Mijn Mijn Pensioentoekomst app voor mensen die geen klant zijn?

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen bewust beslissingen over zijn pensioen kan nemen. Daarom is de app door zowel klanten als niet-klanten gratis te downloaden in de App Store of Playstore . Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om grip te krijgen op zijn of haar pensioen. Hoe geeft de Mijn Pensioentoekomst app inzicht in mijn inkomen voor later? Hoe beter u inzicht heeft in uw pensioen, hoe meer u de touwtjes in handen heeft. Wij willen u daar zo goed mogelijk bij helpen. Op basis van aannames rekent de app door hoe uw inkomen voor later zich mogelijk ontwikkelt. Zo kunt u zich nu, op basis van de huidige kennis, zo goed mogelijk voorbereiden op uw pensioen.

 • Welke bedragen moet ik invullen in de Mijn Pensioentoekomst app?

  Al het geld dat u bij elkaar 'spaart' voor later neemt u mee in de Mijn Pensioentoekomst app: AOW, pensioenregelingen die u bij uw werkgever(s) hebt en aanvullende bedragen die u zelf spaart. Belangrijk is wel dat u alleen de bedragen meeneemt die voor later bedoeld zijn.

 • Hoe kom ik achter de bedragen die ik moet invullen in de Mijn Pensioentoekomst app?

  De AOW vullen wij voor u in. De bedragen van uw pensioenregelingen vindt u op uw Uniform PensioenOverzicht (UPO) of op mijnpensioenoverzicht.nl. Deze kunt u vervolgens invullen in de Mijn Pensioentoekomst app.

 • Waar kan ik terecht met vragen over de Mijn Pensioentoekomst app?

  Heeft u nog vragen? Kijk dan in het menu van de Mijn Pensioentoekomst app onder het kopje Contact. Hier vindt u ons telefoonnummer en een contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Hoe werkt de Mijn Pensioentoekomst app precies?

  De Mijn Pensioentoekomst app telt AOW en pensioen op en rekent deze, samen met andere door u opgegeven bedragen, om naar een inkomen voor later. Wanneer het inkomen dat u opbouwt onvoldoende is ten op zichte van uw doelinkomen, biedt de app mogelijkheden om dit inkomen voor later aan te vullen. Op deze manier proberen wij u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw pensioen.

 • Wat doet De Nationale APF met mijn gegevens die in de Mijn Pensioentoekomst app staan?

  De Nationale APF gebruikt uw gegevens niet voor andere doeleinden dan voor de Mijn Pensioentoekomst app zelf. Dit hebben we ook zo opgenomen in de privacyverklaring.

 • Is de Mijn Pensioentoekomst app ook geschikt voor een Blackberry?

  Helaas is de Mijn Pensioentoekomst app niet te downloaden voor een Blackberry of Windows phone.

 • Waar kan ik de Mijn Pensioentoekomst app vinden?

  De Mijn Pensioentoekomst app vindt u als Android gebruiker in de Playstore en als Apple gebruiker in de App Store. De app is te gebruiken door zowel klanten als niet-klanten van De Nationale APF.

 • Waar vind ik meer informatie over de beveiliging van de Mijn Pensioentoekomst app?

  Privacy en veiligheid zijn zeer belangrijk geweest bij de ontwikkeling van de Mijn Pensioentoekomst app. De app is beveiligd met een persoonlijke code, zonder deze code zijn uw gegevens niet toegankelijk. Als u uw telefoon of tablet verliest, kan dus niemand bij uw gegevens. Bent u uw code vergeten? Dan verwijdert de app alle ingevoerde gegevens voordat u weer aan de slag kan.