Complexe materie en een helder verhaal.

De Nationale APF ondertekent convenant internationaal maatschappelijk verantwoord beleggen

Op 20 december 2018 ondertekende de Pensioenfederatie het IMVB-convenant Pensioenfondsen. Daarvóór ondertekenden 73 pensioenfondsen het convenant al, waaronder De Nationale APF. Voor De Nationale APF ligt dit convenant in het verlengde van de missie van het fonds: het verzorgen van een goede oude dag voor haar deelnemers.

Mirja Constandse en Jacob Schoenmaker
‘Een goede oude dag bestaat uit meer dan alleen een maandelijkse uitkering in euro’s. We willen dat onze deelnemers van hun goede oude dag kunnen genieten in goede gezondheid en in prettige leefomstandigheden zoals een schoon milieu, goede corporate governance, betaalbare medicijnen, persvrijheid, enzovoort. We vinden het daarom in het belang van onze deelnemers om actief aan maatschappelijk verantwoord beleggen  te doen’

Jacob Schoenmaker, aspirant bestuurslid De Nationale APF

Op de foto: Mirja Constandse (uitvoerend bestuurslid) en Jacob Schoenmaker (aspirant bestuurslid)

Waarom beleggen pensioenfondsen?

Pensioenfondsen beleggen om te zorgen dat de premies die deelnemers nu betalen een goed inkomen voor de oude dag opleveren. Een pensioenfonds dat belegt in een onderneming kan ongewenst te maken krijgen met negatieve effecten van die onderneming (of de keten daarachter) op de samenleving of het milieu. Met het convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (IMVB-convenant) kiezen pensioenfondsen voor een aanpak waarbij de OESO-richtlijnen en de VN-richtlijnen (UNGP’s) als basis worden genomen om die risico’s in kaart te brengen, te prioriteren en te adresseren.

 

Lees meer over het convenant internationaal maatschappelijk verantwoord beleggen.