Jarenlange ervaring en een frisse blik.

De Nationale APF. Wij brengen het samen.

Voor pensioenfondsen

Het besturen van een pensioenfonds is in hoog tempo complexer en intensiever geworden. Kosten en deskundigheidseisen nemen toe. Veel pensioenfondsen vragen zich af of doorgaan via de huidige weg zinvol is. Wilt u een nieuwe oplossing voor de pensioenen van uw deelnemers? Maar zoekt u ook ruimte voor eigenheid, aansluiting bij uw huidige pensioenregeling en inspraak in het beleid?

De Nationale APF biedt u een aantrekkelijk en toekomstvast perspectief, met een regeling tegen aantrekkelijke kosten, én minder zorgen over administratie en vermogensbeheer. Maar wel met behoud van eigenheid.

Wat bieden wij?

- Flexibiliteit in soorten pensioenregelingen. DB, CDC, DC, nettopensioen… er is van alles mogelijk. Wij dwingen uw klant dus niet met harde of zachte hand naar een standaardregeling.

- Volledig onafhankelijke governance in een slagvaardig bestuursmodel. De Nationale APF werkt met een gemengd bestuursmodel. Hierbij ligt het zwaartepunt bij het uitvoerend bestuur en níet bij het bestuursbureau. Via het belanghebbendenorgaan houdt uw klant invloed op de belangrijke strategische besluiten.

- Aantrekkelijke en duidelijke kostenstructuur. Werkgevers betalen alleen voor hun eigen regeling en die van hun werknemers. Lees meer over de berekening van de premie.

- Open model voor vermogensbeheer. Wij kiezen voor de beleggingsportefeuilles steeds de vermogensbeheerder die het best voldoet aan onze randvoorwaarden.

- Een sterk fundament. Achter De Nationale APF staan 2 Nederlandse partijen boordevol ervaring met professionele dienstverlening aan pensioenfondsen: AZL en NN Investment Partners (NNIP).