Feiten en opinie.

Pensioengerechtigden van AZL: vacature in het Belanghebbendenorgaan

De Nationale APF is op zoek naar een lid van het Belanghebbendenorgaan van collectiviteitkring A namens de pensioengerechtigden. Dit is de kring waar voormalig Pensioenfonds AZL deel van uitmaakt. Bent u pensioengerechtigde in kring A en bent u geïnteresseerd in deze functie? Stel uzelf dan kandidaat!

Over de Nationale APF en het Belanghebbendenorgaan

Stichting De Nationale Algemeen Pensioenfonds is een algemeen pensioenfonds waar meer werkgevers zich uit verschillende branches bij kunnen aansluiten.

De Nationale APF kent meerdere collectiviteitkringen. Elke kring kent ook een eigen Belanghebbendenorgaan. Het bestuur legt verantwoording af over de uitvoering van de taken en de uitoefening van de bevoegdheden aan dit Belanghebbendenorgaan. Daarnaast heeft het Belanghebbendenorgaan op enkele beleidsterreinen wettelijke advies- en goedkeuringsrechten, zoals deze beschreven zijn in het reglement van het Belanghebbendenorgaan voor collectiviteitkring A.

Samenstelling

Het Belanghebbendenorgaan wordt samengesteld uit vertegenwoordigers namens de verschillende belanghebbenden. Het Belanghebbendenorgaan van collectiviteitkring A zal bestaan uit drie leden: één namens de werkgever, één namens de deelnemers en één namens de pensioengerechtigden.

Bent u geïnteresseerd?

Als u lid wilt worden van het Belanghebbendenorgaan, moet u aan een aantal eisen voldoen. Die staan beschreven in het functieprofiel. Wilt u zich kandidaat stellen? Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar:

De Nationale APF
T.a.v. Matthijs Swarts
Postbus 4471
6401 CZ Heerlen

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 3 oktober a.s.

Procedure

In het functieprofiel is vastgelegd dat een kandidaat al vóór de benoeming moet voldoen aan een aantal geschiktheidseisen. De verkiezingscommissie beoordeelt de kandidaten. Als er meerdere geschikten kandidaten zijn, worden verkiezingen gehouden. U wordt benoemd als uw voordracht ook door DNB is goedgekeurd. Meer weten? Meer informatie leest u in het reglement van het Belanghebbendenorgaan voor collectiviteitkring A. Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Matthijs Swarts (bestuurssecretaris), door te mailen naar matthijs.swarts@denationaleapf.nl.