Feiten en opinie.

Pensioenfonds ERIKS draagt opgebouwde pensioenen over aan De Nationale APF

Het bestuur van Pensioenfonds ERIKS gaat de opgebouwde pensioenaanspraken en -uitkeringen op 1 oktober 2021 onderbrengen bij De Nationale APF, onder voorbehoud van een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche BankDat besluit heeft het bestuur van Pensioenfonds ERIKS genomen, na een positief advies van het Verantwoordingsorgaan. Vorige week tekenden het bestuur van Pensioenfonds ERIKS en Bart Onkenhout en Roel Knol namens De Nationale APF het contract om de overdracht te bevestigen.

“Een zo goed mogelijk pensioen. Nu en in de toekomst.”

Het bestuur van Pensioenfonds ERIKS: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Met de keuze voor De Nationale APF komen de pensioenuitkeringen van onze deelnemers er nu en in de toekomst hoogstwaarschijnlijk beter vanaf dan wanneer we ons eigen pensioenfonds in stand houden. We hebben De Nationale APF leren kennen als een partij die goed met ons meedenkt over wat voor ons en onze belanghebbenden belangrijk is.”

“Hoogwaardige dienstverlening in een toekomstbestendige multiclient kring”

Margreet Teunissen, bestuursvoorzitter van De Nationale APF: “Wij zijn ontzettend blij met Pensioenfonds ERIKS als nieuwe klant en heten onze nieuwe deelnemers van harte welkom. Wij bieden hen een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening in multiclient kring B. Kring B bevat met de komst van Pensioenfonds ERIKS samen met de beoogde eerste toetreder (per 1 augustus 2021) ruim 700 miljoen euro vermogen en bijna 5.000 deelnemers. Daarmee hebben we een toekomstbestendige multiclient kring opgezet, met verdere groeipotentie. Persoonlijk en toekomstgericht; wij brengen het samen.”

Over Pensioenfonds ERIKS

Stichting Pensioenfonds ERIKS voerde tot 1 januari 2020 de pensioenregeling uit voor ERIKS NV te Utrecht en haar dochterondernemingen ERIKS BV en Elastomer Research Testing BV. Het fonds beheerde een middelloonregeling en daarmee de pensioengelden van ruim 2.600 deelnemers. Het belegd vermogen bedraagt circa 270 miljoen euro. De nieuwe pensioenopbouw is sinds 1 januari 2020 ondergebracht bij Nationale-Nederlanden.

Over De Nationale APF

De Nationale APF is een algemeen pensioenfonds (APF) en heeft een one-tier bestuursmodel en een onafhankelijke governance structuur. Het fonds heeft sinds 2016 een vergunning van De Nederlandsche Bank en is opgericht door NN IP en AZL. Beide organisaties zijn onderdeel van de NN Group. De Nationale APF voert momenteel de pensioenregelingen uit voor 6 klanten, met een beheerd vermogen van circa 3,5 miljard euro. Met de komst van de nieuwe toetreders tot kring B groeit het beheerd vermogen van het fonds naar bijna 4,2 miljard euro en het aantal deelnemers naar circa 32.000.