Feiten en opinie.

Wilt u meebeslissen over uw pensioen?

In het belanghebbendenorgaan Kring ANWB van De Nationale APF ontstaat in maart 2022 een vacature. We zijn op zoek naar een vertegenwoordiger van de gepensioneerden. De heer Nollen stelt zich herkiesbaar. Hij is de huidige vertegenwoordiger van de gepensioneerden. U kunt zich melden als tegenkandidaat.

Wat is een belanghebbendenorgaan?

Wij vinden het belangrijk om u een stem te geven in de uitvoering van onze pensioenregeling. Daarom heeft elke collectiviteitskring een belanghebbendenorgaan. Zo ook Kring ANWB. Het belanghebbendenorgaan heeft zes leden. Dit zijn vertegenwoordigers van de werkgever, (oud-)werknemers en gepensioneerden. Zij beslissen mee over uw pensioen. Ook geven zij gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van De Nationale APF. Het bestuur heeft namelijk geen directe band met ANWB.

Stelt u zich kandidaat?

Wilt u lid worden van het belanghebbendenorgaan? Dan moet u aan een aantal eisen voldoen. Natuurlijk hebt u bijzondere interesse in pensioen. In het functieprofiel vindt u de andere eisen. 

De verkiezingscommissie beoordeelt of de kandidaten geschikt zijn. Zijn er meer geschikte kandidaten, dan organiseren we verkiezingen. Krijgt u de meeste stemmen? Dan leggen we uw voordracht voor aan De Nederlandsche Bank (DNB). Na goedkeuring benoemen we u als lid van het belanghebbendenorgaan.

Vergoeding

De zittingstermijn voor de functie is vier jaar met een tijdsbelasting van ongeveer twee uur per week. U krijgt een vergoeding die in de sector gebruikelijk is.

Hoe stelt u zich kandidaat?

Wij vragen u om ons uiterlijk 26 februari 2022 uw cv en motivatie te sturen. U stuurt de stukken per e-mail naar ons bestuursbureau.

Meer informatie