Feiten en opinie.

Vul de risicochecker in en ontdek uw risicoprofiel

U spaart als (oud)medewerker van AZL of McCain bij De Nationale APF extra voor uw pensioen in de DC-regeling in Kring E. Dit doet u naast de reguliere opbouw van uw pensioen in de basisregeling (CDC-regeling). Voor het extra pensioen in de DC-regeling, krijgt u nu een keuzemogelijkheid.

U kunt kiezen hoeveel risico u wilt nemen met uw beleggingen. Daar ontvangt u binnenkort een brief over.

Ontdek het risicoprofiel dat bij u past met de Risicochecker in ‘Mijn Pensioencijfers’  

U kunt zelf kiezen hoeveel risico u wilt nemen. Het zogenaamde risicoprofiel. Om u te helpen bij die keuze staat er een korte vragenlijst voor u klaar: de Risicochecker. Met het beantwoorden van deze vragen, laten wij u zien welk risicoprofiel het beste bij u past. U kiest uiteindelijk uw eigen risicoprofiel. U logt met uw DigiD in op 'Mijn Pensioencijfers’. Onder ‘menu’, ‘mijn beleggingen’ en ‘overzicht van uw beleggingen’ vindt u de risicochecker.

Animatie over uitleg risicoprofielen

 

Animatie over beleggen op basis van leeftijd

Het fonds belegt de premie op basis van uw leeftijd (de life-cycle). Het beleggingsrisico wordt binnen uw gekozen risicoprofiel afgebouwd naarmate u ouder wordt. Zo hebt u zicht op een zo goed mogelijk rendement én een stabiel pensioen als de pensioenleeftijd dichterbij komt.

Meer informatie

Op de pagina ‘Vrijwillig bijsparen’  leest u meer over dit onderwerp en vindt u ook de animaties terug.